Τάσος Τσατάλης

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για την πιο δύσκολη αποστολή που έχει η Ένωση στον σχεδιασμό της για την επόμενη σεζόν.

• Σε αυτό εδώ το blog από το ξεκίνημα της κρίσης που προκάλεσε και στο ποδόσφαιρο η πανδημία, είχε επισημανθεί πως ο βασικός στόχος των συντριπτικά περισσότερων ομάδων, αν όχι όλων, ενόψει της επόμενης σεζόν, θα ήταν η διατήρηση του βασικού της κορμού. Οι όσο το δυνατόν λιγότερες μεταβολές, με κίνδυνο να χαμηλώσει ο πήχης.

• Σε πρωταθλήματα σαν το δικό μας ακόμη περισσότερο.

• Είχα σχόλια πολλά τότε και συνεχίζω να έχω, πως αυτό γραφόταν για να δικαιολογήσει χαμηλές μεταγραφικές πτήσεις της ΑΕΚ. Δεν αδικώ κανέναν, εκτός από τους μόνιμα εμπαθείς.

• Οι περισσότεροι άργησαν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και μάλιστα πολλοί δεν το έχουν κατανοήσει ακόμη πλήρως.

• Η μεγαλύτερη επιτυχία κάθε ομάδας που θέλει να είναι ανταγωνιστική στο επόμενο ελληνικό πρωτάθλημα, με όποιες συνθήκες και να γίνει αυτό, θα είναι η εξασφάλιση μιας ομαλής συνέχειας σε ό,τι έχει να κάνει με το δυναμικό της.

• Ευκαιρίες μεταγραφικές για να ενισχυθείς εκεί που το κρίνεις απαραίτητο, θα βρεις. Ειδικά μέσα στα δεδομένα που θα λειτουργήσει η αγορά διεθνώς, μπορεί να είναι και περισσότερες από αυτές που βρίσκονται συνήθως.

• Το βασικό ζητούμενο, είναι όμως το πως δεν θα ανοίξεις μεγάλα μέτωπα, σε σχέση με το νυν δυναμικό σου.

• Για την ΑΕΚ είναι ακόμη πιο σημαντικό, γιατί αυτή η ιστορία την βρήκε ακριβώς πάνω εκεί που είχε αρχίσει να βρίσκει μια σειρά στο αγωνιστικό.

• Στο σημείο εκείνο που και οι πλέον δύσπιστοι είχαν καταλάβει πως το δυναμικό της δεν ήταν για το «άχρηστοι όλοι να φύγουν», του Οκτώβρη, του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη.

• Στο σημείο που όλοι είχαν καταλάβει πως αν η ΑΕΚ η ίδια δεν είχε καταληφθεί από απογοήτευση πολύ νωρίς μέσα στην σεζόν και δεν άφηνε τόσο χρόνο να περάσει αναξιοποίητος, θα ήταν ανταγωνιστική για τον τίτλο ως το τέλος.

• Το πρώτο και κύριο ζητούμενο, είναι η διατήρηση αυτού του μομέντουμ. Από εκεί ξεκινάνε όλα κι εκεί θα κριθούν τα περισσότερα.

• Και μπορεί σε όσους σκέφτονται υπεραπλουστευτικά να φαίνεται το πιο εύκολο, αλλά είναι το πιο δύσκολο. Μακράν το πιο δύσκολο είναι να εξασφαλίσεις αυτή την ομαλή συνέχεια.

• Ειδικά όταν έχεις να κλείσεις μέτωπα με δανεικούς παίκτες σημαντικούς, αλλά και πρέπει να ανοίξεις και να κλείσεις γρήγορα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέτωπα με συμβόλαια επίσης καθοριστικών ποδοσφαιριστών, που τελειώνουν σε ένα χρόνο.

• Η ...εμπορικότητα είναι φυσικά στην μεταγραφική κουβέντα, αλλά η ουσία και η μεγάλη δυσκολία στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, είναι στην διατήρηση των όσων υπάρχουν ήδη.

• Ας μπει η ΑΕΚ στην επόμενη σεζόν με την σημερινή της ομάδας ανέπαφη τουλάχιστον σε ένα 80% (για να μη πω και λίγο παραπάνω ), με τον ίδιο προπονητή όπως πάει να μπει και μετά τα λέμε.

• Γιατί τότε, εκτός των άλλων, οι κινήσεις που θα κάνουν την διαφορά θα είναι πιο ξεκάθαρα ορατές και σίγουρα με πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι πετυχημένες και να υπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο θα γίνουν.

• Το λέω και πάλι κλείνοντας. Το να διατηρήσεις αυτό που έχεις είναι το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα και το πιο δύσκολο.

ΥΓ1: Παρά το γεγονός πως όσον αφορά τις προσδοκίες, δεν αλλάζω ούτε τελεία απ' όσα έγραψα προχθές για την υπόθεση του Ολυμπιακού, το να επιχειρείται να παρουσιαστεί και σαν κάτι της πλάκας είναι μεγάλο λάθος.
Πρώτα απ' όλα, αυτή η υπόθεση γενικώς, που ξεκίνησε με το πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα, δεν είναι έτσι κι αλλιώς καθόλου της πλάκας. Το αντίθετο ...Επίσης, δεν είναι της πλάκας να ασχολείται όλος ο διεθνής Τύπος, την επομένη της γνωστοποίησης της εισήγησης.
Της πλάκας είναι μόνο να κάνεις προβλέψεις, είτε για τιμωρία, είτε για μη τιμωρία. Αν κριθεί πως πρέπει να εκδικαστεί η υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας, εκτιμώ πως το πλαίσιο στο οποίο θα εκδικαστεί, ξεπερνά τα στενά όρια του συγκεκριμένου ματς Ολυμπιακού – Ατρομήτου.

ΥΓ2: Ξανά μαζί απόψε, παρέα με Κώστα Μιαούλη, από την κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας, ΣΠΟΡfm 94.6. Στις 9 το βράδυ και για ένα γεμάτο τρίωρο μέχρι τα μεσάνυχτα, μιλάμε για όλα. Τα λέμε το βράδυ ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x